Klantenservice
 
1 Garantie
1.1 Vragen over een aankoop
Ook na uw aankoop kunt u bij Optiekwereld terecht voor vragen over het door u aangekochte product. Wij zullen er alles aan doen uw vraag te beantwoorden of het e.e.a. uit te zoeken. Het is hierbij overigens ook mogelijk dat we u doorverwijzen naar een service helpdesk van de fabrikant zelf, alwaar u direct terecht kunt met technische vragen over uw product.
1.2 Garantieprocedure

Garantieprocedure

Wanneer er iets niet in orde is met uw product, neem dan contact op met de klantenservice van optiekwereld.nl. Samen met u zullen wij analyseren wat er aan de hand is.
Nadat is vastgesteld dat er een probleem voordoet met uw product, maken wij een service verzoek voor u aan en ontvangt u een RMA-nummer. U kunt het product dan versturen naar optiekwereld.nl of bij optiekwereld.nl afgeven;

Om voor de uitvoering van garantie voor uw product in aanmerking te komen, biedt u het product altijd aan samen met een kopie aankoopbewijs van optiekwereld.nl, een duidelijke probleemomschrijving met daarop vermeld uw gegevens en het service nummer en indien van toepassing het garantiebewijs van het desbetreffende product. Daarnaast gaarne opgave van uw bankerekeningnummer zodat wij wij de gemaakte verzendkosten kunnen terugboeken. Zonder deze begeleidende stukken is het niet mogelijk uw aanvraag in behandeling te nemen, noch om u te informeren over de status daarvan;

Na in behandeling name van uw garantieverzoek, wordt u daarvan per e-mail op de hoogte gebracht door optiekwereld.nl (mocht u uw product rechtstreeks verzenden naar het servicecentrum van de fabrikant, dan is dit afhankelijk van het desbetreffende servicecentrum). Gedurende de uitvoeringsperiode kunt u informeren naar de status.

Nadat uw product hersteld of vervangen is, wordt het product aan u retour verzonden. De duur van de afwikkeling is sterk gerelateerd aan het desbetreffende product en de fabrikant. Producten kunnen voor garantie worden verzonden aan:

Roel Vossen AudioVisuals - afdeling Optiekwereld
Lage Kanaaldijk 46-C
6212 AH  Maastricht

Stuur nooit onaangekondigd producten naar optiekwereld.nl. Deze kunnen niet in behandeling worden genomen.

Voor producten die optiekwereld.nl retour ontvangt en waarbij het opgegeven probleem niet kan worden geconstateerd, kunnen onderzoek- en verzendkosten in rekening gebracht worden.

 

Hier kunt U onze garantievoorwaarden als PDF-bestand downloaden en uitprinten.

1.3 Wettelijke garantie

Wettelijke garantie

Ondanks de hoge kwaliteit van de artikelen die wij in ons assortiment hebben kan het voorkomen dat u een artikel ontvangt dat niet perfect is. In dat geval voorzien wij u graag zo snel mogelijk van een passende oplossing.

De wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen, wat men redelijkerwijs van het product mag verwachten

Wanneer een artikel defect is bij ontvangst, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit zo snel mogelijk na ontvangst, vergezeld van de factuur of pakbon terug te sturen. Dit mag ook een kopie van uw aankoopfactuur bij optiekwereld.nl zijn. Bij een beroep op non conformiteit (wettelijke garantie) zijn alle kosten voor rekening van optiekwereld.nl.

Wanneer een artikel kapot gaat terwijl u dit al langer in uw bezit heeft dan verhelpen wij uw probleem graag zo snel mogelijk. Optiekwereld.nl garandeert uw wettelijke rechten op een artikel conform de redelijkerwijs gewekte verwachtingen. Dit doen wij, afhankelijk van uw artikel, door vervanging, reparatie of terugbetaling. Daarnaast gelden voor bepaalde producten fabrieksgaranties. Laatstgenoemde garanties gelden naast de wettelijke regels omtrent garantie en conformiteit.
De garantiedekking is beperkt tot de landen van de Europese Unie.

Hier kunt U onze garantievoorwaarden als PDF-bestand downloaden en uitprinten.

1.4 Oneigenlijk gebruik

Als het defect val- stoot of waterschade betreft, het artikel oneigenlijk gebruikt is of het defect binnen het verwachtingspatroon bij normaal gebruik van het artikel lag, kunt u geen aanspraak maken op gratis reparatie of vervanging. U ontvangt dan een vrijblijvende prijsopgave voor de kosten van herstel. U kunt daarna aangeven of u akkoord gaat met reparatie tegen het aangegeven bedrag of dat u afziet van verdere afhandeling. In het laatste geval kunt u uw artikel terugkrijgen. De transportkosten voor de retourzending komen hierbij voor uw eigen rekening. het artikel wordt u in beide gevallen onder rembours aangeboden. U betaalt dus aan de postbode.

Hier kunt U onze garantievoorwaarden als PDF-bestand downloaden en uitprinten.

2 Algemeen
2.1 Wat is jullie bankrekeningnummer?
Wij hebben onze incasso uitbesteed aan Mollie Payment Services. Betalingen inzake geplaatste bestelling worden automatisch via het rekeningnummer van Mollie Payment Services afgehandeld.

Ons eigen bankreningnummer is:
IBAN NL19 RABO 0153 2251 81
BIC RABONL2U
2.2 Waar is jullie bedrijf gevestigd?
Onze adresgegevens zijn:
Roel Vossen AudioVisuals - afdeling optiekwereld
Lage Kanaaldijk 46-C
6212 AH  Maastricht
Nederland
3 Bereikbaarheid
3.1 Op welk adres kunnen wij bestellingen afhalen?
Onze voorkeur gaat uit om uw bestelling naar u te versturen. Is er veel haast bij of u komt uit de omgeving dan kunt u de bestelling afhalen op ons kantoor te Maastricht.
 

Lage Kanaaldijk 46-C
6212 AH  Maastricht

 
Controlleer wel altijd even bij ons of uw bestelling klaar is om afgehaald te worden. Telefonisch kan dit op 043-3252149 (Roel Vossen AudioVisuals)
3.2 Wanneer en op welk nummer bent u telefonisch bereikbaar ?

Van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur kunt u ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 043-3252149 - Roel Vossen AudioVisuals - afdeling optiekwereld)

3.3 Wat is jullie E-mail adres?
Om u het snelst van een antwoord te voorzien verzoeken wij u een E-mail te versturen aan [email protected]
3.4 Wat is jullie BTW-nummer?
Ons BTW-nummer is 009309809-B01
3.5 Wat is jullie KvK nummer?
Wij staan insgeschreven onder nummer 14626270 bij de KvK Zuid-Limburg.
4 Uw bestelling
4.1 Hoe verloopt de bestelprocedure?

Bestellen bij Optiekwereld gaat snel en simpel. Ons bestelproces bestaat uit vijf duidelijke stappen waarbij u bepaalt hoe u het hebben wilt. Uw bestelling wordt pas definitief na uw bevestiging. Daarvoor kunt u alles naar wens aanpassen.

Selecteer uw producten
Met de knop in winkelmandje voegt u een product toe. Wilt u meerdere exemplaren bestellen, pas dan het aantal aan.
Met de knop verder winkelen gaat u terug naar de winkel.
Heeft u zich bedacht? Klik dan op het afvalbakje (naast het aantal) om een product te verwijderen. 
Klaar met winkelen? Klik dan op afrekenen.

Afrekenmethode
Hier heeft u de keuze uit 2 mogelijkheden: als gast of als geregistreerde gebruiker. Registratie heeft onder andere als voordeel dat u profiteert van extra mogelijkheden zoals een makkelijke toegang tot uw orderstatus en geschiedenis. Maak uw keuze en klik op volgende stap.
Bent u reeds geregistreerd kunt u inloggen middels het invoeren van uw Emailadres en wachtwoord. Klik in dit geval op aanmelden.

Uw gegevens
In het scherm Uw gegevens moet u uw adresgegevens invullen. Deze informatie gebruiken wij voor het verzenden van uw bestelling. Velden met een sterretje (*) zijn daarom verplicht om in te vullen.
Klaar met uw gegevens invoeren? Klik dan op volgende stap.

Verzendmethode
Bij alle bestellingen bedragen de standaard verzendkosten € 4,95 in Nederland. Indien het een buitenlands afleveradres betreft, bedragen de verzendkosten: € 12,00.
Kies uw verzendmethode en klik dan op volgende stap.

Afrekenen
Indien u heeft gekozen voor levering onder rembours krijgt u nu een scherm met alle bestel-informatie. Controleer deze goed en ga vervolgens akkoord met onze algemene leveringsvoorwaarden door deze aan te vinken. Indien u vervolgens op de knop bestelling plaatsen klikt wordt deze definitief en in behandeling genomen.
Mocht u hebben gekozen voor de standaard verzendmethode kunt u vervolgens de gewenste betaalmethode kiezen.

  • iDEAL-internetbankieren via beveiligde verbinding
  • Vooruitbetalen per bank/giro
  • Creditcard (Mastercard/Visa)
  • Bancontact / Mister Cash
  • Billink achteraf betalen (bij eerste(!) check op NAW-gegevens

 

Extra info inzake achteraf-betaling:

Betaling dient binnen de gestelde betalingstermijn te worden voldaan aan Billink B.V. (hierna: “Billink”). Alle rechten uit hoofde van de vordering zijn immers door ons overgedragen aan Billink, die de inning van de vordering zal verzorgen. Uw gegevens worden door of namens Billink getoetst en geregistreerd, deze gegevens kunnen onder meer worden gebruikt voor de incasso van vorderingen en toetsing van orders in de uitvoering van het acceptatiebeleid van aangesloten organisaties. Billink behoudt zich het recht voor om het verzoek van de klant voor betalen op rekening te weigeren. De gehanteerde betalingstermijn is een fatale termijn. Bij niet tijdige betaling is de klant dan ook zonder ingebrekestelling in verzuim en is Billink gerechtigd vanaf de vervaldatum van de factuur maandelijks wettelijke handelsrente (waarbij een gedeelte van een maand als hele maand wordt beschouwd) in rekening te brengen. Billink is bovendien gerechtigd buitengerechtelijke incassokosten op grond van de wet bij de klant in rekening te brengen. In geval van zakelijke klanten is Billink tevens gerechtigd herinnerings- en
aanmaningskosten bij de klant in rekening te brengen, onverminderd het recht van Billink om de daadwerkelijk gemaakte kosten bij de klant in rekening te brengen indien deze het aldus berekende bedrag te boven mochten gaan. Deze kosten bedragen minimaal 15% van de hoofdsom met een minimum van 40 euro voor consumenten en 75 euro voor bedrijven. Billink is tevens gerechtigd de vordering aan een derde over te dragen. Hetgeen in het voorgaande met betrekking tot Billink is bepaald gaat in dat geval tevens over op de derde aan wie de vordering is overgedragen.

Nadat u de betaalmethode heeft gekozen krijgt u een scherm met alle bestel-informatie. Controleer deze goed en ga vervolgens akkoord met onze algemene leveringsvoorwaarden door deze aan te vinken. Indien u vervolgens op de knop bestelling plaatsen klikt wordt deze definitief en in behandeling genomen.

Orderstatus per e-mail
Na uw bestelling wordt u via e-mail over elke stap op de hoogte gehouden:
Orderbevestiging
Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen, krijgt u via e-mail een orderbevestiging. Hierin staat nogmaals een overzicht van alle bestelinformatie. Heeft u geen e-mail ontvangen? Controleer dan of de bevestiging niet in de map met ongewenste e-mail of spam terecht is gekomen. Is dat niet het geval, neem dan direct contact met ons op. U kunt ons bereiken op nummer 043 3251249 (Roel Vossen AudioVisuals)

Verzendbevestiging
Zodra optiekwereld.nl uw bestelling verstuurt, uiterlijk om 22.30 uur, ontvangt u een verzendbevestiging met TNT-pakketcode. Hiermee volgt u eenvoudig uw bestelling via de website van de TNT Post.

Annuleren of wijzigen
Wilt u een reeds geplaatste bestelling wijzigen of annuleren? Dat kan! Neem dan direct contact met ons op. U kunt ons bereiken op nummer 043-3252149 (Roel Vossen AudioVisuals)
Is uw order reeds onderweg?
Dan kunt u de bestelling actief weigeren. U geeft dan aan de postbode door dat u het pakket niet wilt hebben. Nadat wij het pakket retour hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om tot een oplossing te komen.
Het annuleren of actief weigeren van een bestelling is kosteloos. Heeft u een pakket eenmaal geaccepteerd bij de postbode, dan zijn de verzendkosten bij een retourzending voor uw rekening.

5 Verzending en levering
5.1 Wat is de levertijd?

Eschenbach:
Uit voorraad fabrikant (importeur) leverbaar. De meeste Eschenbach artikelen in deze webwinkel zijn op voorraad bij onze leveranciers. Gemiddelde leveringstermijn bedraagt 4 a 5 werkdagen. In sommige gevallen kan de levertijd 3 tot 4 weken in beslag nemen. In dit laatste geval nemen wij contact met u op en krijgt u de mogelijkheid uw bestelling kostenloos te annuleren. Let op: het assortiment is niet aanwezig in ons optiekkantoor.

Schweizer:
Uit voorraad fabrikant (Duitsland) leverbaar. In tegenstelling tot Eschenbach worden deze artikelen rechtstreeks naar u als klant verstuurd middels DPD. Gemiddelde leveringstermijn bedraagt 2 a 3 werkdagen. In sommige gevallen kan de levertijd 3 tot 4 weken in beslag nemen. In dit laatste geval nemen wij contact met u op en krijgt u de mogelijkheid uw bestelling kostenloos te annuleren.

Uw bestelling wordt daadwerkelijk in behandeling genomen nadat wij een betaalbevestiging hebben ontvangen. Een goedgekeurde ideal of creditcardtransactie werkt dus sneller als de keuze "vooruitbetaling per bank".

5.2 Krijg ik een bevestiging van het versturen?

Ja, indien op de productpagina bij het gewenste artikel "bestelling voor 15:00u, volgende (werk)dag geleverd" staat, komt dit rechtstreeks van ons kantoor. In dat geval leveren wij uw bestelling aan bij PostNL. U ontvangt van ons een bevestigingmail. In de bevestingsmail staat ook een trackingnummer en een link naar de track & trace site van PostNL zodat u kunt zien waar het pakket zich bevindt.

Om organisatorische redenen is het vooralsnog onmogelijk een track & trace link te versturen indien de bestelling rechtstreeks vanaf de producenten in Duitsland wordt verstuurd.

5.3 Indien ik niet thuis ben?

Als u niet thuis bent bij aflevering, wordt de bestelling de volgende dag opnieuw aangeboden. Mist u ook deze aflevering, dan kunt u de bestelling nog 3 weken ophalen op het postkantoor.

5.4 Het pakket online tracen

Ingeval de bestelling via PostNL wordt verstuurd is het mogelijk om met een Track&Trace-pakketcode uw bestelling te volgen. Bij kleinere producten die als briefpost worden verstuurd vindt u geen pakketcode in de verzendbevestiging. Deze zendingen kunnen niet gevolgd worden via de vervoerder.

5.5 Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Bij keuze van onze standaard verzendmethode (naar Nederlandse adressen) bedragen de verzendkosten naar alle adressen binnen Nederland € 4,95
Verzendkosten buitenland: € 12,50

6 Klachten
6.1 Heeft u een klacht?

Bij optiekwereld.nl draait alles om tevreden klanten.Mocht u toch een slechte ervaring hebben met onze service of een product, dan horen wij dit graag. U kunt uw klacht richten aan de afdeling klantenservice. U krijgt altijd binnen 1 week uitsluitsel over uw klacht. Bent u niet tevreden met het antwoord van onze klantenservice, dan kunt u uw klacht richten aan de Manager Klantenservice. 
Dit kan uitsluitend schriftelijk:
Roel Vossen AudioVisuals - afdeling optiekwereld 

t.a.v. R.J.G. Vossen 

Lage Kanaaldijk 46-C
6212 AH  Maastricht
Ook dan krijgt u binnen 1 week uitsluitsel over uw klacht. Mocht ook deze reactie niet aan uw verwachtingen voldoen, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de geschillencommissie Thuiswinkel waarbij Optiekwereld is aangesloten. Dit is www.sgc.nl
U kunt uw klacht ook voorleggen aan het Europese online geschillenplatform (ODR): http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Copyright 2020 Optiekwereld Powered by Lightspeed
Cash iDEAL Bank transfer MasterCard Visa Bancontact / Mister Cash
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »