Loeplampen op statief

Een loeplamp - ook bekend als lichtloep

Een loeplamp wordt vooral gebruikt door biologen, juweliers, filatelisten en horlogemakers om kleine details te kunnen zien. Loepen vormen ook vaak een belangrijk onderdeel van hulpmiddelen voor slechtziende mensen. Een loeplamp levert naast een comfortabele verlichting ook een zodanige vergroting waarbij het te bekijken oppervlak vrijwel zonder randvertekening wordt afgebeeld.

Een loeplamp is op meerdere manieren te positioneren. Mocht u gedurende langere tijd willen lezen, overweeg dan het gebruik van een loeplamp op een statief, een tafelloep, een vergrotingsbril of een beeldschermloep (digitale loep).

Uitgebreide Eschenbach collectie

Eschenbach biedt een breed scala van vergrotende gezichtshulpmiddelen aan. In het leveringsprogramma zitten verlichte en niet-verlichte handloepen met diverse lens ontwerpen - inclusief asferische, aplanatic, biconvex, en de hi-tech diffractieve lens. Er zijn ook opties beschikbaar lichtbronnen te overwegen bij het kiezen van een loep. Voor de loep met verlichting wordt er tegenwoordig naast de overbekende gloeilampen en TL-buizen steeds meer gebruik gemaakt van light emitting diodes (LED's) bij een loeplamp.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »