Lichtloepen

Lichtloep kopen - Waarom is de verlichting belangrijk en waardevol?

Verlichting verbetert het contrast, en daarmee de mogelijkheid om een object visueel te scheiden van de achtergrond. Een zwarte print op een witte pagina is het klassieke voorbeeld hiervan. Bij een verbeterd contrast is er vaker ook minder vergroting benodigd voor de slechtziende gebruiker. In onze webwinkel vindt je vele verschillende typen: van draagbare zaklichtloepen tot een aan een tafel bevestigbare loep met verlichting ofwel loeplamp.

Verschillende verlichtingsmogelijkheden

Er zijn drie verschillende en unieke lichtbronnen: gloeilampen, halogeen (of xenon) en LED of Light Emitting Diode. Gloeilampen bieden een licht met een gemiddelde intensiteit en een geel spectrum. Halogeenlampen bieden een hogere lichtopbrengst, echter ook met een geel spectrum. De nieuwste generatie lichtloepen zijn voorzien van LED's. Deze lichtbronnen zijn op microchips gebaseerd. Van oorsprong gebruikt in polshorloges, zijn LED's tegenwooordig veelzijdiger en energiezuiniger geworden sinds hun introductie in de jaren 1970. LED's, zoals te vinden in low vision systemen, creëren een veel witter en helderder licht welke een betere contrastverhouding levert, maar kan soms ongemak veroorzaken vanwege optredende schittering.
Bij diverse Eschenbach LED lichtloepen wordt dan ook een geel filltertje meegeleverd waarmee een nog hogere contrastwerking verkregen wordt.

Lees meer

OKOLUX plus mobil

Een draagbare loep welke voorzien is van een multi-chip SMD-LED. Deze heeft een hoge, constante lichtopbrengst. De loep is in diverse sterktes leverbaar.

ERGO-Lux MP

De Schweizer Ergo LUX mobil LED handloepen zijn uitgevoerd met asferische lenzen. De lensdiameter is afhankelijk van de sterkte. Dit type handloep is voorzien van een zuinige en heldere LED verlichting.

Modular LED standlichtloep

Deze standloep is voorzien van een 3-voudige SMD multichip LED-verlichting. Leverbaar in 3 lichtkleuren (warm-wit/neutraal/koud-wit) . De verwisselbare lenskop is in diverse sterktes leverbaar.

ERGO-Lux i mobil draadloos oplaadbaar

Een LED lichtloep welke middels inductie-techniek wordt opgeladen. Geen batterijen meer nodig. In vele vergrotingen leverbaar.

TWIN-Lux LED standlichtloep

Een standlichtloep met 3 SMD LED's in 3 lichtkleuren leverbaar. Met een lensoppervlak van 100x75mm en een vergroting van 4,4x levert deze 's werelds grootste gezichtsveld op bij deze vergroting.

Mobilux LED handlichtloepen

Een handlichtloep voorzien van LED-verlichting met een sterke vergroting. Zeer geschikt voor het bekijken van kleine details bij weinig omgevingslicht. Levering inclusief etui
€72,00 €64,95

Mobilux Digital Touch HD (4x tot 12x)

Digitale handloep met een (traploos instelbare) electronische vergroting van 4x tot 12x. De beeldschermgrootte is 4,3", daarbij voorzien van touchscreen-techniek. Voorzien van PC aansluiting (voor live-weergave op een groot PC-screen)
€617,00 €575,00

Loeplamp Vario-maxi (1.75x)

Deze loeplamp met een vergroting van 1.75x is uitgevoerd in een extreem grote lensdiameter: 220mm. De loeplamp is uitgerust met een PL-lamp. Het telescopische statief is voorzien van een tafelklem.
€557,00 €544,00

Easy Pocket (4x)

De Eschenbach Easy Pocket is een zaklichtloep (creditcardformaat) met een krachtige 4 x vergrotende diffractieve lens incl. lichtbron

Visolux

Een topper in kijkcomfort. Met een 3-voudige vergroting, LED verlichting en een lensgrootte van 100x75mm is dit een compacte en ergonomisch vormgegeven loep.
€152,00 €139,00

Scribolux standlichtloep

Eschenbach Scribolux standlichtloep, speciaal voor kruiswoordraadsels, Vergroting: 7,0dpt 2,8x, Afstand lens - drukvlak: 7,5cm
€146,00 €131,50

Powerlux

De nieuwste generatie lichtloep. Ligt goed in de hand. Zeer eenvoudig, intuitief gebruik door een compacte ontwerpvorm. Gelijkmatige verlichting door toepassing van 2 SMD-LED's.
€108,00 €104,95

Easy Pocket XL (2.5x)

Compacte zaklichtloep met stand- en verlichtingsfunctie.

menas LUX

Verlichte standloep met vaste vergroting
€144,00 €129,95

Loeplamp met LED-verlichting

Veelzijdige inzetbare loeplamp met geïntegreerde LED-verlichting. De loep heeft een vergroting van 2x en is ideaal voor werk, kunst, knutselen, lezen, hobby's en vele andere "close-up" activiteiten.

Easy Pocket (3x)

De Eschenbach Easy Pocket is een compacte loep (creditcardformaat) met een krachtige 3 x vergrotende diffractieve lens incl. lichtbron

VarioLED flex- statieflengte 350mm

Een loeplamp met een zwanenhals (350mm) en een 2-assige lensophanging voor een optimaal instellingsmogelijkheid. Omschakelbare segment naar ringverlichting (LED) . Vergroting 2,5x
€400,00 €359,50

Loeplamp Tech-Line LED met tafelvoet

Veelzijdige inzetbare loeplamp met geïntegreerde LED-verlichting. De schakelaar is gemonteerd op de lenskop. Deze loep met een vergroting van 2x is ideaal voor werk, kunst, knutselen, lezen, hobby's en vele andere "close-up" activiteiten.

VarioLED flex- statieflengte 600mm

Een loeplamp met een zwanenhals (600mm) en een 2-assige lens-ophanging voor een optimaal instellingsmogelijkheid. Omschakelbare segment naar ringverlichting (LED) . Vergroting 2,5x.
€436,00 €393,00

Loeplamp Tech-Line LED met tafelklem

Deze loeplamp bestaat uit een degelijke telescopische arm met geïntegreerde LED-verlichting. De schakelaar is gemonteerd op de lenskop. Deze loep is ideaal voor werk, kunst, knutselen, lezen, hobby's en vele andere "close-up" activiteiten.

Stand-lichtloepen VarioPLUS

Eschenbach lenskop met een aplanatische lens. Deze kop functioneert als stand-lichtloep in combinatie met een apart leverbaar LED-batterijhandvat.
€56,50 €51,95

Omega 7 LED loeplamp

De Daylight loeplamp LED Omega 7 is een modern vormgegeven, ergonomische loeplamp met een grote lens van 17,5 cm. Met 60 krachtige daglicht leds (totaal 12 watt) wordt uw werk zeer goed verlicht.
€307,50 €272,50

Loeplamp Basic-Line

De Schweizer lichtloepen in deze serie onderscheiden zich met een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Door de veelzijdige instelmogelijkheden zijn deze loepen zeer geschikt voor werk, kunst, knutselen, lezen, hobby's en vele andere "close-up" activitei

ÖKOLUX plus

Standlichtloep voorzien van een multichip SMD LED verlichting. De asferische lens is uitgevoerd in een lichtgewicht kunststof materiaal.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »