Lichtloepen

Lichtloep kopen - Waarom is de verlichting belangrijk en waardevol?

Verlichting verbetert het contrast, en daarmee de mogelijkheid om een object visueel te scheiden van de achtergrond. Een zwarte print op een witte pagina is het klassieke voorbeeld hiervan. Bij een verbeterd contrast is er vaker ook minder vergroting benodigd voor de slechtziende gebruiker. In onze webwinkel vindt je vele verschillende typen: van draagbare zaklichtloepen tot een aan een tafel bevestigbare loep met verlichting ofwel loeplamp.

Verschillende verlichtingsmogelijkheden

Er zijn drie verschillende en unieke lichtbronnen: gloeilampen, halogeen (of xenon) en LED of Light Emitting Diode. Gloeilampen bieden een licht met een gemiddelde intensiteit en een geel spectrum. Halogeenlampen bieden een hogere lichtopbrengst, echter ook met een geel spectrum. De nieuwste generatie lichtloepen zijn voorzien van LED's. Deze lichtbronnen zijn op microchips gebaseerd. Van oorsprong gebruikt in polshorloges, zijn LED's tegenwooordig veelzijdiger en energiezuiniger geworden sinds hun introductie in de jaren 1970. LED's, zoals te vinden in low vision systemen, creëren een veel witter en helderder licht welke een betere contrastverhouding levert, maar kan soms ongemak veroorzaken vanwege optredende schittering.
Bij diverse Eschenbach LED lichtloepen wordt dan ook een geel filltertje meegeleverd waarmee een nog hogere contrastwerking verkregen wordt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »