Op zoek naar een voordelig vergrootglas?

Op zoek naar een voordelig vergrootglas?

VisoMed vergrootglas van Eschenbach. Wanneer is dit voordelige vergrootglas de juiste keuze?

Je zou door de bomen het bos niet meer zien.... Wij kunnen ons goed voorstellen dat je, door de enorme hoeveelheid beschikbare vergrootglazen welke wij aanbieden in onze shop, geen keuze kunt maken....

 

Bepaal eerst het doel

Ben je op zoek naar een vergrootglas om langdurig te lezen? Kies dan voor (licht)loepen of vergrootglazen met asferisch geslepen lenzen. Deze hebben immers veel minder randvertekening in vergelijking tot biconvex geslepen lenzen.

 

Bepaal de gewenste vergroting

Een ander heel belangrijk punt is de vergroting. Hier geldt echter een gouden regel: hoe hoger de vergroting, des te kleiner de uiteindelijk bruikbare diameter. Een vergroting van 10x klinkt leuk, echter een boek ga je hier niet mee lezen. Een uitzondering hierop zijn de digitale loepen, welke op basis van een videocamera in combinatie met een geïntegreerd beeldscherm werken. Hiermee zijn vertekeningsvrije vergrotingen tot 22x mogelijk. Onder normale omstandigheden is een vergroting van 2 tot 4x echter voldoende om een boek te lezen.

 

Eschenbach Visomed

Als je maar af en toe een etiket of kleinere details wilt bekijken, kun je kiezen voor een voordelig  biconvex vergrootglas van Eschenbach: de VisoMed serie. Dit zijn kwaliteitsproducten met het label “Made in Germany”. Deze loepen kemerken zich door een transparante lensvatting en een vergrotingsfactor van 2,25x tot 4x. Daarnaast zijn ze voorzien van een multi-coating om storende reflecties zoveel mogelijk te voorkomen.

Reacties

  1. Roel Vossen Roel Vossen

    Een digitale loep wordt helaas niet in hele grote aantallen verkocht, terwijl de ontwikkelingskosten wel hoog zijn. Deze loepen moeten immers ook te gebruiken zijn door mensen met weinig affiniteit voor moderne computertechniek.
    In tegenstelling tot de "gewone" vergrootglazen en loepen komen digitale loepen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding bij sommige ziektekostenverzekeraars. U kunt wellicht eens informeren bij uw eigen verzekeraar.

  2. Jacob Vermeulen Jacob Vermeulen

    Waarom moet je als visueel gehandicapte zoveel geld voor een loep betalen.
    Ik vind€559.95 heel veel geld voor een digitale loep, Alles is al zo duur voor een gehandicapte en je word door bedrijven aan alle kanten gepakt

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Copyright 2020 Optiekwereld Powered by Lightspeed
Cash iDEAL Bank transfer MasterCard Visa Bancontact / Mister Cash
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »