Welk lenstype is voor mij geschikt?

Asferisch, biconvex of aplanatisch, veel variaties mogelijk

Eschenbach biedt een breed scala van vergrotende gezichtshulpmiddelen aan. In het leveringsprogramma zitten verlichte en niet-verlichte handloepen met diverse lens ontwerpen - inclusief asferische, aplanatische, biconvexe, en de extreem dunne hi-tech diffractief-asferische lenzen.

Biconvexe vergrootglazen

biconvex vergrootglasDeze vergrootglazen zijn aan beide zijden bolvormig. Deze slijptechniek vindt je met name terug in voordeligere loepen. Vanwege de vertekening worden deze niet in hogere vergrotingsfactoren toegepast. Eschenbach levert daarentegen dit soort vergrootglazen met wel weer een redelijk grote diameter waardoor er makkelijker een groot gedeelte van een bladzijde in een boek met een biconvex lens kan worden gelezen. Dus ben je op zoek naar een voordelige oplossing, kun je het beste een biconvex vergrootglas kopen.

 Bekijk onze collectie biconvex vergrootglazen 

Asferische vergrootglazen

asferisch vergrootglasBij dit type leesloep wordt gebruik gemaakt van een enkelvoudige lens waarvan, evenals de biconvex lens, één zijde bolvormig is; de andere zijde is asferisch geslepen (vergelijkbaar met een parabool). Deze lens geeft door de correctie van vertekeningen een scherp beeld tot aan de rand van de lens, met andere woorden: een ideaal vergrootglas voor slechtzienden.

Eschenbach asferische lenzen zijn van PXM lichtgewicht lenzen vervaardigd en voorzien van een cera-tec coating. Deze dient om krassen zoveel mogelijk te voorkomen en maakt een langere levensduur van het product mogelijk. Dit asferisch geslepen lenstype is leverbaar in een breed scala aan vergrotingen.

 Bekijk onze collectie asferische vergrootglazen 

Aplanatische vergrootglazen

aplanatisch vergrootglasHet doel van  deze vergrootglazen is om sferische aberratie te voorkomen. In een ideaal optisch systeem zouden alle lichtstralen vanuit een punt in het objectvlak convergeren naar hetzelfde punt in het beeldvlak, om daarmee een helder beeld te vormen. De afwijkingen waarbij lichtstralen echter convergeren naar verschillende punten, worden aberraties genoemd.

De Eschenbach aplanatische loepen zijn samengesteld met een uitmuntend PXM® lichtgewicht lenzensysteem. Dit bestaat uit twee plano-convexe lenzen die een duidelijk afgetekende afbeelding weergeven.  Door de "rand-tot-rand" vertekeningsvrije optiek zijn aplanatische vergrootglazen vooral nuttig als hulpmiddelen voor slechtzienden, met name voor patiènten met macula degeneratie.

 Bekijk onze collectie aplanatische vergrootglazen 

Diffractieve asferische vergrootglazen

Easy Pocket - creditcardloepDit zijn zeer dunne Hi-Tech ontworpen lenzen. Ze worden toegepast in een platte behuizing ter grootte van een creditcard en zijn dus zeer gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast zijn deze compacte vergrootglazen van een sterke SMD-LED verlichting voorzien en dus ook in donkere omstandigheden inzetbaar. 

 Bekijk onze collectie diffractieve asferische vergrootglazen 

 

Meer uitleg en advies nodig? Maak hieronder een keuze.

 advies vergroting         advies type loep         advies kleurtemperatuur 

Welk lenstype is voor mij geschikt?
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »