Banner category

Loepen & vergrootglazen

Een vergrootglas (of loep) behoort tot de eenvoudigste optische hulpmiddelen. Iedereen heeft wel eens een vergrootglas gebruikt. Wanneer er sprake is van een verminderd gezichtsvermogen kunnen loepen en/of vergrootglazen uitkomst bieden. Ook kunnen deze artikelen gebruikt worden om zeer klein gedrukte teksten te lezen. Omdat de gebruiker zelf de afstand tussen lens en object kan aanpassen, is het mogelijk een lichte vorm van ongecorrigeerde bij- of verziendheid te compenseren.

Eschenbach biedt een breed scala van vergrotende gezichtshulpmiddelen aan. In het leveringsprogramma zitten verlichte en niet-verlichte handloepen met diverse lens ontwerpen - inclusief asferische, aplanatic, biconvex, en de hi-tech diffractieve lens. Er zijn ook opties beschikbaar lichtbronnen te overwegen bij het kiezen van een vergrootglas. Deze omvatten gloeilampen of light emitting diodes (LED's).

Eschenbach (hand-held) loepen zijn verkrijgbaar in sterktes van 2x tot 12,5x. In principe zijn deze eenvoudige vergrootglazen altijd bedoeld voor "kortdurende" leesmomenten, zoals het lezen van een recept op een fles, een menukaart, een telefoonnummer, een prijskaartje, of zelfs een thermostaat.

Mocht u gedurende langere tijd willen lezen, overweeg dan het gebruik van een vergrootglas op een statief, een vergrotingsbril of een beeldschermloep.

Er zijn wel enkele aandachtspunten: hoe hoger de vergrotingsfactor van een loep, hoe kleiner de te gebruiken diameter van de lens. Ook treedt er sneller vertekening aan de lensranden op. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen wordt er vaak gebruik gemaakt van aplanatisch geslepen lenzen. Daarnaast worden er ook loepen met achromatische lenzen geleverd: deze hebben minder last van kleurschifting.


Lees meer
(0)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »